Mindfulness


Mindfulness Centrum Panningen verzorgt sinds 2014 mindfulness trainingen. Zowel voor groepen, individuele personen als echtparen.


Wat mag je van ’n training verwachten?

Mindfulness leert je om te gaan met de druk en snelheid van onze hedendaagse westerse wereld. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en de geest wordt rustiger. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.


Een mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten met een vaste groep deelnemers. De 8 bijeenkomsten duren 2 uur en zijn de leidraad voor de opbouw van de training. Een aantal weken na het afsluiten van de training kun je ook deelnemen aan een terugkombijeenkomst. De mindfulness training bestaat onder andere uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten, schrijfopdrachten, inquiry’s en teachings. Ook bespreken we wekelijks de thuisopdrachten en de verschillende thema’s rondom mindfulness. 

 

 
De 3 pijlers waarop de training rust zijn:

1. Leren je aandacht richten
2. Hier en nu aanwezig zijn
3. Niet hoeven oordelen