Online groepstraining


Deze training voor volwassenen bestaat uit 8 wekelijkse online bijeenkomsten met een vaste groep deelnemers.
De 8 bijeenkomsten duren 1,5 uur en zijn de leidraad voor de opbouw van de training. Een aantal weken na het afsluiten van de training kun je ook deelnemen aan een online terugkombijeenkomst of online meditaties (gratis).


Tijdens de training leer je verschillende aandachtsoefeningen. Ook bespreken we het huiswerk en de verschillende thema’s rondom mindfulness. 
Je doorloopt een ervaringsgericht leerproces. Mindfulness draagt bij aan meer rust in je hoofd, een beter concentratievermogen en geeft meer inzicht in eigen functioneren. Een groot deel van het aanleren van de vaardigheden gebeurt thuis bij het doen van de oefeningen. Je krijgt audiobestanden en een werkboek mee om thuis aan de slag te gaan.
Het is hiervoor van belang dat je dagelijks tijd vrij maakt om de aandacht te kunnen trainen.

 

Door het ontwikkelen van de vaardigheden voor mindfulness vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. In de training leer je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken. Met mindfulness leef je intenser en bewuster.

 

De groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers. Door in kleine groepen te werken ben je verzekerd van persoonlijke aandacht en begeleiding. Bij aanmelding is er een schriftelijke of telefonische kennismaking en gelegenheid voor het bespreken van vragen en opmerkingen.