Individuele mindfulness training online


Individuele 8-weekse Mindfulness training ONLINE

 

Een mindfulness training op maat, vanuit je eigen woonkamer:
Wil jij graag een mindfulness training individueel volgen vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving, en wil je toch de voordelen hebben van persoonlijke begeleiding? Dan is wellicht de individuele mindfulness training via ClickDoc Videoconsult een perfecte oplossing voor jou!
Deze 8-weekse training is een training in aandacht, loslaten en niet-oordelen. Je leert omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een 8-weekse training een positief effect heeft op het ervaren van en omgaan met stress, piekeren, negatieve gevoelens, angst en pijn. Met als gevolg dat je je beter kunt concentreren en gemakkelijker ontspant.

Inhoud van de training:
De 8-weekse mindfulness training is een praktische training en bestaat uit 8 contactmomenten van 1 uur via ClickDoc Videoconsult. Hierin doen we een aantal oefeningen en bespreken deze na. Door stil te staan bij wat goed gaat en daar waar je obstakels ervaart, krijg je inzicht in hoe je met jezelf omgaat.
De aandachtsoefeningen binnen de training zijn op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga, gebaseerd. Zo maken zitmeditatie, een liggende aandachtsoefening en ‘mindful yoga’ deel uit van het programma. Daarnaast ontvang je ook een werkboek waarin de thema’s en de oefeningen verder worden toegelicht.

Eigen investering
Bewust en met aandacht leven vraagt om dagelijkse oefening; juist door dagelijks te oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Een aantal van de oefeningen krijg je dan ook mee om thuis verder te oefenen. Tijdens de contactmomenten kijken we dan terug op je “huiswerk” en de zaken die je daarin bent tegengekomen. Hierbij ligt de nadruk op het oefenen.
Door de oefeningen ook thuis en op je werk toe te passen, kun je mindfulness integreren in het dagelijks leven. Hou er rekening mee dat je ongeveer 30 minuten per dag thuis oefent. Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht!

Datum/tijd: in overleg. Een online sessie duurt ook 1 uur.
Prijs: € 360,=  (In april en mei, ontvang je 15 %  korting!)
Incl. werkboek en audiobestanden, zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan met mindfulness oefeningen.

Mindfulness Centrum Panningen is bereikbaar via het goed beveiligde programma van “ClickDoc Videoconsult”. Speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg. De ervaring laat zien dat de effecten van ONLINE trainingen ongeveer gelijk zijn aan die van reguliere sessies. Voordelen van de online training zijn bijv: laagdrempeligheid, flexibiliteit, geen reistijden en reiskosten en je hoeft de deur niet uit. Nadelen: gemis van face-to-face contact en van non verbale communicatie. 

Dus; waar je ook woont, of je nu vanuit thuis of vanuit je werkplek contact legt, je kunt bij ons altijd terecht voor een online mindfulness training wanneer het jou past!